Thursday, November 18, 2010

Selamat Hari Raya Haji...

Pagi2 aku da bangkit.. mandi2... n bersiap2 tuk pi kubur arwah ayah... osmet aku tinggal kat umah bab adik dia ada.. plus ada member 2 ketul pun lepak kat umah dari malam tadi..

since aku bertolak sebelum org sembahyang raya.. nampak satu pemandangan yg menarik.. org lelaki berduyun2 pi ke masjid.. jln pun agak lengang.. cepat arr aku sampai umah mak. sesampai jer kat umah mak, da terbau rendang daging.. pergh.. wangi n sedap tuh.. then mak masak kuah kacang.. hehehehe.. favourite aku nie...

sebelum nak sampai umah mak tadi, aku singgah kat gerai jual lemang. aku aim dari malam tadi.. kalu nampak lemang.. nanti aku leh beli coz' mak suka makan.. aku makan gitu2 jer xperlu nak cicah bagai...

aku makan nasi himpit ngan kuah kacang, rendang daging sambil sembang2 ngan mak. bertambah2 sihat mak nampaknya.. alhamdulillah.. makin ceria.. tapi tatau lah lam ati dia... coz' anak2 dia seme pi beraya tempat lain... aku ngan adik laki jer yg ada kat umah nie..

abis sesi makan2, sembang2.. baru bersiap2 tuk pi kubur arwah ayah. time nie matahari da agak naik.. walaupun belum kul 11 lagik.. tapi da rase bahang panas tuh. ramai gak org kat kubur hari nie.. time2 ginilah ramai org... else..aku rase.. sepi jer tanah perkuburan nie..

macam2 ragam kita boleh tgk kalu pi kubur nie.. daripada bacaaan ayat2 suci, kemas tanah perkuburan, sampailah kepada gelagat2 org yg dtg sini. aku bersihkan cam biase.... so nampaklah ada ke tidak org dtg melawat kubur arwah ayah nie... hmmm.. sedekah al-fatihah n berdoa semoga roh ayah akan dimasukkan kedalam golongan ahli2 syurga.. amin...

petang aku balik umah.. abiskan masa ngan aktiviti2 badminton.. then berenang.. seronok gak sekali skala lepak ngan kawan2 buat aktiviti2 gini. mmg kelakar giler main badminton.. sampai ada yg pijak shuttlecock biler xleh terima kekalahan.... hahahahaha..

malam aku pi karoks plak kat redbox garden. since ada makan2 kat sini.. so kira aku lunch skali dinner kat sini.. byk variety food ada kat sini.. daripada western, japanese n local food.. semenya ader. pulun lah mana yg berkenan dihati tuh. osmet aku ada membership redbox so dpt satu tiket free, kupon free tuk besday dia dat day.. so bayar tuk 2 org for 4 person. kalu bahagi2 lam sorang rm35 gitu.. time biase rasanya lam rm44++ or senang citer..dekat2 rm60 sorang..

da lepas midnite baru sampai umah.. member2 pun balik umah masing2.. aku pun.. tak tunggu lama.. terus jer tukar baju, cuci kaki.. ucapkan selamat malam.. zzzzZZZzzzzz

1 comment:

  1. nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

    ReplyDelete