Monday, November 1, 2010

Lepak Day

Huh... apa nak buat kalu xder transport nie.. mestilah kena lepak lam umah jer. so inilah yg aku buat sepanjang hari ahad yg berbahagia nie.. bangun pagi basuh baju..sidai..lipat.. ok siap...

makan minum baring tengok tv.... sesekali tgk org berenang2... rasa nak turun..tapi malas coz' ada hujan renyai2.. so tgklah tv sampai lebam.. then makan minum lagik sampai xtertelan... hahahahaha...

osmet aku prepare brunch.. roti pita nie ready made.. then aku rase dia belasah potong kecik2 daging burger, green pea, capsicum, bawang,cendawan .. goreng2 da siap.. makan jer arr sedap gak aku rase. pasnih aku pun boleh masak sendiri.. hahahahaha

petang yg xder buat aper..mulalah buat benda2 merepek.. apalagik jadikan osmet sebagai model meja pool.. nasib member sporting.. so senang aku nak buat ukuran jarak.. aku rase muat nak beli meja pool nanti nie.. memandangkan... aku anjakkan sket kerusi sofa batu nie ke depan... so adalah ruang nanti... hehehehe..

byk gak ukuran2 kena ambik tuk lokasi kiri dan kanan .. then depan n belakang.. else camner org nak shoot bola pool nie nanti.. kang ke menyusahkan nanti.. tapi yg paling utama.. aku dpt beli.. n letak elok2.. xmo nampak crowded sgt nanti....

ukur gak cermin atas pintu utama tuh.. nak letak ayat2 quran nanti.. masuk n keluar... sejuk sket ati kalu ader ayat2 quran lam umah nanti. then nak beli meja rendah nak support tv yg cam rendah semacam nie.. da beli rak panjang..tapi dia terlampau rendah.. so tv tu di bawah paras mata kita.. kalu tgk tv, org mesti ingat kita tido... huhuhuhu....

nasib malam tu adik osmet aku dtg.. so kitowang pasang water filter yg mak dia kasik.. berpeluh2 gak.. at last jadiklah.. then satu masalah nak letak waterfilter nie..rasanya kena beli something lah nak support..kang tergolek dog...free pecah nanti...

yg abis menarik malam nie adalah sesi dinner.. coz' budak nie bawa lauk asam pedas kegemaran aku.. asam pedas ikan kembung.. then ikan kembung goreng lain.. ada lagik ikan goreng apatah aku x pasti.. masak jer nanti.. makan bersama kicap..panas2 tuh.. pergh... lega perut...hahahahaha...

1 comment:

  1. amboi2, boleh jadi interior designer le pas nih yea.. :)

    ReplyDelete