Saturday, October 30, 2010

Exercise...

Bestnya ari minggu dtg lagi.. bolehlah bangun lambat.. xder lah lewat manapun.. coz' aku ada biologi clock yg buat aku bangun.. hehehehe.. panggilan semulajadi..x kira time aku keje or cuti.. waktu mesti sama..... hahahahahah

so apa yg nak buat biler bangun pagi2 nie.. tgk kat kolam cam nak berenang..tapi hari hujan.. so batalkan hasrat dulu.. nanti petang2 sket baru turun kolam.. then aku mula keje2 mencuci tingkap..memula nak cuci sliding door.. tapi punyalah payah.. nak kuar ke balconi.. x berani plak.. kang terjatuh..sesia.. bukannya rendah.. berbelas tingkat tuh.. huhuhuhu.. gayat wehh...

so batalkan lap sliding.. aku pi cuci tingkap bilik aku dulu.. punyalah byk kesan2 cat arituh.. naperlah diowang nie cat dinding bilik x cermat.. satu keje plak aku nak membersihkan.. berjam2 aku belek tingkap bilik nie jer.. osmet aku plak cam biase..mesti kemas rumah.. sapu n mop skali.. so xleh gerak byk2 tempat pun.. coz' lantai licin..

dlm duk sibuk mengelap.. tetiba ada org nak dtg pasang pintu gelongsor dapur plak.. semalam da pasang grill kat backyard.. punyalah bising sampai guard pun naik. arinih pasang pintu gelongsor xderlah bising mana pun.... kejap pun..

then complaint pasal pintu gelongsor lam bilik air plak.. x sangka plak cam kodi semacam.. kodi tu maksudnya cam x berapa baik ler.. sekali aku tolak.. da pecah buah gelungsur tuh... huhuhu.. bayar punyalah mahal... apo nie.... nasib kena kat bilik air depan.. jarang masuk.. bilik air kedua pun same ada problem.. x sampai pecah lagik. tapi selalulah tersangkut... huhuhuhu...

lagi satu uncle ben tambah lagi silicon kat sinki paip nie. dia minta upah.. so aku kasik jer arr.. penat lelah dia pasang arituh.. takkan nak berkira..kan ada masalah senang jer nak panggil dia nanti.. huhuhuhuh...

da abis seme sesi mengemas.. osmet aku masak lauk.. aku masak nasi dah ler.. hahahaha.. then makan ler..apa tunggu lagik kan... smabil tgk citer BONE..ntah baper episod..bersambung2 .... bestnya.. then pas abis tgk tv.. pi ler kolam.. berenang konon2nya.. hahahahaha...

x ramai org turun kolam time nie.. ada lah dua kerat org... biler nak balik jer makin ramai org turun.. tetiba jacuzi plak dah stop..adus..baru nak sesi urut2 badang ... potong stim betullah... aku xleh berenang lama2 kaki aku sejuk semacam jer... so kenalah naik cepat2... huhuhuhu...

pas tukar baju kering.. makan lagik.. hehehehe.. then turun lagik.. kali nie pi survey kemudahan yg ada kat condo nie.. daripada senaman outdoor nyer alat.. then visit gym... then nampak ada badminton court ada 2 siap ngan net.. so cuma perlu pakai pakaian yg bersesuaian tuk gym n bawa racket n shuttle jer nanti.. court futsal n basketball pun ader gak...

cuma yg aku x baper suka adalah peraturan nak masuk gym.. kalu nak masuk kena gi ambik kunci.. kalu ader org lain time nie.. so bolehlah join masuk..tapi kalu diowang nak kuar.. aku kena gi ambik kunci kat guard plak.. ish... sama gak tuk court badminton, futsal n basketball.. apa salahnya diowang buka jer time 8am sampai 5pm..kalu lebih dari time tu baru ambik kunci kat guard.. ish.. menyusahkan betullah...

abis sesi melawat2 nie..then kuar plak gi kekedai berdekatan..jalan kaki tuh.. bolehlah lam 10 min or 5 min kalu saper yg jalan laju tuh.. beli junk food sket.. n air.. ingatkan nak beli burger tapi kedai tutup... xder rezeki nak makan burger..

malam plak tgk tv lagik.. dari rumah nie boleh dengar sorakan penyokong2 bola kat stadium bukit jalil. punyalah dekat tuh.. n betapa kuatnya suara2 penyokong memasing.. aku xder lah nak sibuk2 tgk..tapi biler dgr sorakan kuat tuh.. alihkan channel.. surenya goal time nie lah.. hahahahaha....

tiga kali aku tukar channel.. memula tgk ns goal.. then tgk kelantan goal agak berturut2 dalam mase terdekat... tahniah kelantan kerana menjadi Juara Piala Malaysia.. n tahniah juga pada NS kerna melangkah ke peringkat akhir bagi mempertahankan kejuaraan tahun lepas... majulah sukan tuk negara.. hahahaha..

1 comment:

  1. nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

    ReplyDelete